Endonezya, İsrail'in Lübnan'a saldırılarını kınadı

REKLAM

ANKARA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırıları kınadı ve daha fazla can kaybının önüne geçilmesi için Birleşmiş Milletleri (BM) harekete geçmeye çağırdı.

Endonezya Kabine Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Widodo, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin basına açıklama yaptı.

Widodo, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırıları şiddetle kınadığını belirtti.

Daha fazla can kaybının önlenmesi için BM ve diğer ülkeleri "derhal" harekete geçmeye çağıran Widodo, Dışişleri Bakanlığının Lübnan'daki Endonezya vatandaşlarının tahliyesi için hazırlandığını kaydetti.

Widodo, tahliye süreci için Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile temas halinde olduğunu ve bölgedeki Endonezyalıları korumak için harekete geçtiklerini ifade etti.

- ⁠İsrail'in Lübnan'da şiddetlenen saldırılarında 677 kişi öldü

İsrail ordusu, 23 Eylül'den bu yana Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 677 kişi hayatını kaybetti, bombardıman nedeniyle ülke içinde yaklaşık 150 bin kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ediyor.