Saadet Partisi Grup Başkanvekili Şahin'den "yenidoğan çetesi" davasına ilişkin açıklama:

REKLAM

TBMM (AA) - Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, "yenidoğan çetesine" ilişkin davada adı geçen bazı doktorlar ve hastaneler hakkında 2016'da soruşturma başlatıldığını ileri sürerek, "İstanbul'da görülmekte olan yenidoğan çetesi davasının seyrinin 2016 yılına kadar uzatılması gerekmektedir." dedi.

Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde eşi Sare Davutoğlu'na yenidoğan çetesine ilişkin bir ihbar maili geldiğini belirtti.

Davutoğlu'nun, bu ihbar maili üzerine soruşturma açılması için talimat verdiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Süreçte bir inceleme raporu düzenleniyor. İnceleme raporunda özel hastanelerin yine çocuk ölümleriyle ilgili açık bulguları var. 2016'dan bahsediyorum, inceleme raporunun sonuç bölümünde şöyle bir not var, 'Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavi süreçlerinin yenidoğan alanındaki güncel tıbbi bilgilerine uyumlu olmadığı, bu durumun bebeklere zarar verebileceği ve hastanede yatış sürecini uzatabileceği bu nedenle SGK'ye yüksek fatura çıkarılabileceği…' Sayın Başbakanımız bu inceleme raporu üzerine bir soruşturma talimatı da veriyor ve bir soruşturma için de bir süreç başlatılıyor."

Bu soruşturmanın 2016 yılının Kasım ayında "hukuka aykırı bir şey bulunamamıştır" denilerek kapatıldığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Burada, yenidoğan çocukların hastanede yatış sürelerinin uzatıldığı ve SGK'ye daha fazla fatura çıkarabileceğiyle ilgili bulgular sonradan nasıl 'hukuka aykırı bir şey yok' diye ortadan kaldırılmıştır? Burada ismi geçen doktorların bazıları şu anda görülmekte olan davada sanık sandalyesinde oturuyorlar. Bugün sanık sandalyesinde oturanlar 2016'da Sayın Başbakanımızın talimat verdiği soruşturmada da adı geçen şüpheliler. 2016 Kasım'ında bu dosyayı kimler, nasıl kapatmıştır? Bu sorunun üzerine TBMM'de kurulan araştırma komisyonu gitmelidir, biz de bunun takipçisi olacağız. Şu somut bulgulardan hareketle şu anda İstanbul'da görülmekte olan yenidoğan çetesi davasının seyrinin 2016 yılına kadar uzatılması gerekmektedir. Yani o döneme kadar olan bütün konuların araştırılması, kovuşturmanın geliştirilmesi gerekmektedir."

Bu davanın bir başlangıç olmasını isteyen Şahin, "Bu dava sağlık sektöründe, kamuda bir başlangıç olsun. Sağlıklı eller operasyonu için bir fırsata dönüşsün bu süreç. Bu konunun üzerine gidelim. Kamuda, sağlıkta, sağlıklı eller operasyonu gerçekleştirelim. Sağlık teröründeki tüm iddiaları titizlikle araştıralım ve insanımızın insan onuruna yakışır bir şekilde güvenli bir şekilde yaşayabileceği bir iklimi birlikte inşa edelim." dedi.

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun da sağlıkta özelleşmeye tepki gösterdi. Özelleştirmenin ardından denetimlerin yapılması gerektiğine işaret eden Torun, "Özelleştirme eğer kontrolsüz olursa; hele ki sağlık gibi bir alanda; özelleştirmenin yeterli denetimi yapılmazsa insanoğlu her yerde olduğu gibi burada da yolsuzluğa sapar." diye konuştu.

Şahin, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorusu üzerine 2016'daki soruşturmada ismi geçen Dursun Eryılmaz ve 2 doktor ile bazı hastanelerin de bugünkü davada adının geçtiğini söyledi.