DASK REKLAM

Atalık tohum Kavılca buğdaylı ekmekler üretime girdi

Gündem 07.12.2021 - 13:09, Güncelleme: 07.12.2021 - 13:18 5715+ kez okundu.
 

Atalık tohum Kavılca buğdaylı ekmekler üretime girdi

Atalık tohum Kavılca buğdaylı ekmekler üretime girdi
4 farklı bölgedeki 5 fabrikasında durmaksızın çalışan UNO, atalık tohum Kavılca buğdaylı yeni ekmeklerini tüketicileri ile buluşturuyor. ARDAHAN (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Mirasımız Yerel Tohum” projesine kapsamında UNO, Anadolu’nun 13 bin yıllık yerli mirası Kavılca buğdaylı ürününü tüketicilerinin beğenisine sunuyor. Ardahan’da 160 çiftçinin iş birliğiyle ürettiği Kavılca buğdayı, Türkiye’nin ilk ve tek ekmek Ar-Ge Merkezi’ndeki çalışmalar sonucunda sofraların değişmez lezzeti olmaya hazırlanıyor. Her daim sağlıklı ve tam beslenmeyi desteklediklerini vurgulayan UNO CEO Vekili Evin Pehlivanlı, 30 yıldır ürünlerin lezzetli ve taze olması kadar, iyi beslenmeyi desteklemesi yaklaşımından da hiçbir zaman ödün vermediklerini söyledi. “Mirasımız Yerel Tohum” projesi ile Ardahan’da 160 çiftçi ile dijital tarım platformunda gerçekleştirdikleri Kavılca buğdayı üretimine alım garantisi vererek destek olduklarını anlatan Pehlivanlı, iklim değişikliğine ve kuraklığa dayanıklı olan Kavılca buğdayının, günümüz buğdaylarına göre vitamin, mineral ve aktioksidan yönünden daha zengin, genetiğini ilk günkü gibi koruyan bir ata buğdayı olduğunu belirtti.
Atalık tohum Kavılca buğdaylı ekmekler üretime girdi

4 farklı bölgedeki 5 fabrikasında durmaksızın çalışan UNO, atalık tohum Kavılca buğdaylı yeni ekmeklerini tüketicileri ile buluşturuyor.

ARDAHAN (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Mirasımız Yerel Tohum” projesine kapsamında UNO, Anadolu’nun 13 bin yıllık yerli mirası Kavılca buğdaylı ürününü tüketicilerinin beğenisine sunuyor. Ardahan’da 160 çiftçinin iş birliğiyle ürettiği Kavılca buğdayı, Türkiye’nin ilk ve tek ekmek Ar-Ge Merkezi’ndeki çalışmalar sonucunda sofraların değişmez lezzeti olmaya hazırlanıyor.

Her daim sağlıklı ve tam beslenmeyi desteklediklerini vurgulayan UNO CEO Vekili Evin Pehlivanlı, 30 yıldır ürünlerin lezzetli ve taze olması kadar, iyi beslenmeyi desteklemesi yaklaşımından da hiçbir zaman ödün vermediklerini söyledi. “Mirasımız Yerel Tohum” projesi ile Ardahan’da 160 çiftçi ile dijital tarım platformunda gerçekleştirdikleri Kavılca buğdayı üretimine alım garantisi vererek destek olduklarını anlatan Pehlivanlı, iklim değişikliğine ve kuraklığa dayanıklı olan Kavılca buğdayının, günümüz buğdaylarına göre vitamin, mineral ve aktioksidan yönünden daha zengin, genetiğini ilk günkü gibi koruyan bir ata buğdayı olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü bayan avcılar escort istanbul escort beylikdüzü escort bahceşehir escort esenyurt escort fındıkzade escort fındıkzade escort istanbul escort şişli escort