Çocuklarda yemek seçiciliği çoğunlukla genetik faktörlerden kaynaklanıyor

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 20.09.2024 - 14:04, Güncelleme: 25.09.2024 - 09:24 171+ kez okundu.
 

Çocuklarda yemek seçiciliği çoğunlukla genetik faktörlerden kaynaklanıyor

Çocuklarda yemek seçiciliği çoğunlukla genetik faktörlerden kaynaklanıyor
ANKARA (AA) - Araştırmacılar, çocuklarda yemek seçiciliğinin büyük oranda genetik nedenlere bağlı olduğunu tespit etti. İngiltere'deki birçok üniversitenin ortak çalışması ile ortaya konan araştırmada, 16 aylık bebeklerden 13 yaşındaki çocuklara kadar 2 bin 400 tek ve çift yumurta ikizlerinin yeme alışkanlıkları incelendi. Araştırmacılar, incelemeler sonucunda yemek seçiciliğinde genetik faktörlerin etkisinin 16 aylık bebeklerde yüzde 69, 3 ila 13 yaş arasındaki çocuklarda ise yüzde 74 olduğunu belirledi. İkizlerin yemek seçiciliğinin eşleşen gen oranlarıyla orantılı olduğunu aktaran araştırmacılar, yemedikleri yiyeceklerin de çoğunlukla aynı olduğunu tespit etti. Yemek seçiciliğinde çevresel ve psikolojik faktörlerin de etkili olduğunu ifade eden araştırmacılar, ailecek yemek yenilmesinin ve etraftaki kişilerin tükettiği yiyeceklerin çocuklarca gözlemlenmesinin önemine dikkati çekti. Araştırmacılar, yemek seçiciliği genetik nedenlerden kaynaklansa da bunun düzeltilemeyecek bir problem olmadığını vurguladı. Araştırma, Child Psychology and Psychiatry dergisinde yayımlandı.  
Çocuklarda yemek seçiciliği çoğunlukla genetik faktörlerden kaynaklanıyor

ANKARA (AA) - Araştırmacılar, çocuklarda yemek seçiciliğinin büyük oranda genetik nedenlere bağlı olduğunu tespit etti.

İngiltere'deki birçok üniversitenin ortak çalışması ile ortaya konan araştırmada, 16 aylık bebeklerden 13 yaşındaki çocuklara kadar 2 bin 400 tek ve çift yumurta ikizlerinin yeme alışkanlıkları incelendi.

Araştırmacılar, incelemeler sonucunda yemek seçiciliğinde genetik faktörlerin etkisinin 16 aylık bebeklerde yüzde 69, 3 ila 13 yaş arasındaki çocuklarda ise yüzde 74 olduğunu belirledi.

İkizlerin yemek seçiciliğinin eşleşen gen oranlarıyla orantılı olduğunu aktaran araştırmacılar, yemedikleri yiyeceklerin de çoğunlukla aynı olduğunu tespit etti.

Yemek seçiciliğinde çevresel ve psikolojik faktörlerin de etkili olduğunu ifade eden araştırmacılar, ailecek yemek yenilmesinin ve etraftaki kişilerin tükettiği yiyeceklerin çocuklarca gözlemlenmesinin önemine dikkati çekti.

Araştırmacılar, yemek seçiciliği genetik nedenlerden kaynaklansa da bunun düzeltilemeyecek bir problem olmadığını vurguladı.

Araştırma, Child Psychology and Psychiatry dergisinde yayımlandı.

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü bayan avcılar escort istanbul escort beylikdüzü escort bahceşehir escort esenyurt escort fındıkzade escort fındıkzade escort istanbul escort şişli escort