MÜSİAD Özbekistan, Taşkent'te Özbek ve Türk iş insanlarına iftar verdi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 21.03.2025 - 08:33, Güncelleme: 21.03.2025 - 08:44 216 kez okundu.
 

MÜSİAD Özbekistan, Taşkent'te Özbek ve Türk iş insanlarına iftar verdi

MÜSİAD Özbekistan, Taşkent'te Özbek ve Türk iş insanlarına iftar verdi
TAŞKENT (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Özbekistan Şubesi, başkent Taşkent'te Türk ve Özbek iş insanları için iftar programı düzenledi. MÜSİAD Özbekistan Şube Başkanı Serdar Kelebek'in ev sahipliğinde düzenlenen iftara, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ufuk Ulutaş, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davran Vahabov, Taşkent'teki Türk kurumlarının yöneticileri, MÜSİAD üyeleri, ülkede iş yapan Türk ve Özbek iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi Ulutaş, burada yaptığı konuşmada, yurt dışında 84 ülkede bulunan ve binlerce üyesi olan MÜSİAD'ın Türkiye'nin en kıymetli sivil toplum kuruluşlarından olduğunu söyledi. Ulutaş, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan MÜSİAD'ın hemen hemen her sektörde önemli başarılara imza attığını belirtti. 2017 yılından bu yana Özbekistan ile ikili ilişkilerin her alanda hızla güçlendiğini dile getiren Ulutaş, bu çerçevede 2022'de MÜSİAD Özbekistan Şubesinin açılmasının çok önemli bir adım teşkil ettiğini vurguladı. Ulutaş, yaklaşık 2 bin Türk firmasının Özbekistan'da her sektörde elde ettiği başarıların kendilerini fazlasıyla gururlandırdığını kaydederek, şöyle devam etti: "Özbekistan makamları da bu başarıları yakından takip etmekte, firmalarımızla ortaklığı büyüterek sürdürmek istemekte, Türk firmalarını her alanda yatırımlarını arttırmaya teşvik etmektedir. Gelişen ve büyüyen ata yurdumuza katma değer sunan projelerinizle, uzun yıllara dayanan tecrübelerinizle, modern ve pratik çalışma usulünüzle önümüzdeki dönemde de destek olacağınıza inancım tamdır." MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Altunbaş da MÜSİAD'ın 14 binden fazla üyesi olan, 60 bin firmayı bünyesinde barındıran, dünyada 183 noktada faaliyet gösteren, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kişiye istihdam sağlayan, Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 20'sine hakim olan, Türkiye ihracatının yüzde 20'sinden fazlasını yapan Türkiye'nin en büyük ticari-ekonomik sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirtti. Altunbaş, MÜSİAD'ın Japonya'dan ABD'ye kadar birçok ülkede temsilcilikleri ve şubelerinin bulunduğunu ve bir anlamda güneşin batmadığı bir teşkilat olduğunu söyledi. Şube Başkanı Kelebek de, 2022 yılında MÜSİAD Özbekistan Şubesini açtıklarını anımsatarak, geçen 2,5 yıllık sürede üyeleriyle 2,5 milyar dolara yakın katma değer ürettiklerini, üyelerine ait şirketlerde de 15 bini aşkın kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti. Kelebek, hedeflerinin Özbek ve Türk iş insanlarının ortaklık derecelerini geliştirerek dünya ticaretindeki rekabet güçlerini artırmak olduğunu kaydederek, bu gayelerinden hiçbir zaman taviz vermeden devam ettiklerini sözlerine ekledi. İftar sofrasında Türk mutfağından ikramlar sunuldu.
MÜSİAD Özbekistan, Taşkent'te Özbek ve Türk iş insanlarına iftar verdi

TAŞKENT (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Özbekistan Şubesi, başkent Taşkent'te Türk ve Özbek iş insanları için iftar programı düzenledi.

MÜSİAD Özbekistan Şube Başkanı Serdar Kelebek'in ev sahipliğinde düzenlenen iftara, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ufuk Ulutaş, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davran Vahabov, Taşkent'teki Türk kurumlarının yöneticileri, MÜSİAD üyeleri, ülkede iş yapan Türk ve Özbek iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Ulutaş, burada yaptığı konuşmada, yurt dışında 84 ülkede bulunan ve binlerce üyesi olan MÜSİAD'ın Türkiye'nin en kıymetli sivil toplum kuruluşlarından olduğunu söyledi.

Ulutaş, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan MÜSİAD'ın hemen hemen her sektörde önemli başarılara imza attığını belirtti.

2017 yılından bu yana Özbekistan ile ikili ilişkilerin her alanda hızla güçlendiğini dile getiren Ulutaş, bu çerçevede 2022'de MÜSİAD Özbekistan Şubesinin açılmasının çok önemli bir adım teşkil ettiğini vurguladı.

Ulutaş, yaklaşık 2 bin Türk firmasının Özbekistan'da her sektörde elde ettiği başarıların kendilerini fazlasıyla gururlandırdığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Özbekistan makamları da bu başarıları yakından takip etmekte, firmalarımızla ortaklığı büyüterek sürdürmek istemekte, Türk firmalarını her alanda yatırımlarını arttırmaya teşvik etmektedir. Gelişen ve büyüyen ata yurdumuza katma değer sunan projelerinizle, uzun yıllara dayanan tecrübelerinizle, modern ve pratik çalışma usulünüzle önümüzdeki dönemde de destek olacağınıza inancım tamdır."

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Altunbaş da MÜSİAD'ın 14 binden fazla üyesi olan, 60 bin firmayı bünyesinde barındıran, dünyada 183 noktada faaliyet gösteren, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kişiye istihdam sağlayan, Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 20'sine hakim olan, Türkiye ihracatının yüzde 20'sinden fazlasını yapan Türkiye'nin en büyük ticari-ekonomik sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirtti.

Altunbaş, MÜSİAD'ın Japonya'dan ABD'ye kadar birçok ülkede temsilcilikleri ve şubelerinin bulunduğunu ve bir anlamda güneşin batmadığı bir teşkilat olduğunu söyledi.

Şube Başkanı Kelebek de, 2022 yılında MÜSİAD Özbekistan Şubesini açtıklarını anımsatarak, geçen 2,5 yıllık sürede üyeleriyle 2,5 milyar dolara yakın katma değer ürettiklerini, üyelerine ait şirketlerde de 15 bini aşkın kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.

Kelebek, hedeflerinin Özbek ve Türk iş insanlarının ortaklık derecelerini geliştirerek dünya ticaretindeki rekabet güçlerini artırmak olduğunu kaydederek, bu gayelerinden hiçbir zaman taviz vermeden devam ettiklerini sözlerine ekledi.

İftar sofrasında Türk mutfağından ikramlar sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü bayan avcılar escort istanbul escort beylikdüzü escort bahceşehir escort esenyurt escort fındıkzade escort fındıkzade escort istanbul escort şişli escort