dask

Brüksel'de AB-Tacikistan İşbirliği Konseyi 11. Toplantısı yapıldı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 20.11.2025 - 08:41, Güncelleme: 20.11.2025 - 11:32 846+ kez okundu.
 

Brüksel'de AB-Tacikistan İşbirliği Konseyi 11. Toplantısı yapıldı

Brüksel'de AB-Tacikistan İşbirliği Konseyi 11. Toplantısı yapıldı
İSTANBUL (AA) - Tacikistan-Avrupa Birliği (AB) İşbirliği Konseyi 11. Toplantısı, Brüksel'de gerçekleştirildi. AB Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Brüksel'deki toplantıya AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas adına Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ve Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraceddin Muhriddin başkanlık yaptı. Taraflar, AB-Tacikistan arasında Geliştirilmiş Ortaklık ve İşbirliği Anlaşması (EPCA) imzalanmasına dair Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de varılan mutabakatı memnuniyetle karşıladı ve EPCA'nın resmi olarak imzalanmasından önce atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Enerji, su, iklim değişikliği, dijitalleşme, ulaşım bağlantıları ve kritik ham maddeler gibi alanlarda ticari ilişkileri de ele alan taraflar, enerji arzının güvenliği, ikili ve bölgesel işbirliği konularını gözden geçirdi. Taraflar ayrıca, Afganistan'daki durum ile Rusya-Ukrayna Savaşı gibi bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları hakkında da fikir alışverişinde bulundu.
Brüksel'de AB-Tacikistan İşbirliği Konseyi 11. Toplantısı yapıldı

İSTANBUL (AA) - Tacikistan-Avrupa Birliği (AB) İşbirliği Konseyi 11. Toplantısı, Brüksel'de gerçekleştirildi.

AB Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Brüksel'deki toplantıya AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas adına Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ve Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraceddin Muhriddin başkanlık yaptı.

Taraflar, AB- Tacikistan arasında Geliştirilmiş Ortaklık ve İşbirliği Anlaşması (EPCA) imzalanmasına dair Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de varılan mutabakatı memnuniyetle karşıladı ve EPCA'nın resmi olarak imzalanmasından önce atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Enerji, su, iklim değişikliği, dijitalleşme, ulaşım bağlantıları ve kritik ham maddeler gibi alanlarda ticari ilişkileri de ele alan taraflar, enerji arzının güvenliği, ikili ve bölgesel işbirliği konularını gözden geçirdi.

Taraflar ayrıca, Afganistan'daki durum ile Rusya-Ukrayna Savaşı gibi bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.