dask

Dolar/TL 43,50 seviyesinden işlem görüyor

Ekonomi (AA) - Anadolu Ajansı | 03.02.2026 - 11:07, Güncelleme: 03.02.2026 - 12:01 178 kez okundu.
 

Dolar/TL 43,50 seviyesinden işlem görüyor

Dolar/TL 43,50 seviyesinden işlem görüyor
İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 43,4960 seviyesinden işlem görüyor. Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,1 azalışla 43,4700'dan tamamladı. Dolar/TL, saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 43,4960'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 artışla 51,4340'tan, sterlin/TL de yüzde 0,3 primle 59,6020'den satılıyor. Dolar endeksi ise yüzde 0,2 düşüşle 97,4 seviyesinde bulunuyor. ABD'de fabrika faaliyetlerinin talep kaynaklı güçlenmeye işaret etmesi, ülke ekonomisine yönelik güveni kısmen desteklerken varlık fiyatlamalarında öne çıkıyor. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan'ın artık Rusya'dan petrol alımını durdurduğunu ve bu ülkeye uygulanan gümrük vergisini yüzde 18'e düşüreceklerini, Hindistan'ın ise buna karşılık ABD'ye uyguladığı gümrük vergilerini sıfıra indireceğini açıkladı. Yurt içinde ise enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon, ocakta aylık bazda yüzde 4,84, yıllık bazda yüzde 30,65 oldu.
Dolar/TL 43,50 seviyesinden işlem görüyor

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 43,4960 seviyesinden işlem görüyor.

Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,1 azalışla 43,4700'dan tamamladı.

Dolar/TL, saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 43,4960'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/ TL yüzde 0,3 artışla 51,4340'tan, sterlin/ TL de yüzde 0,3 primle 59,6020'den satılıyor.

Dolar endeksi ise yüzde 0,2 düşüşle 97,4 seviyesinde bulunuyor.

ABD'de fabrika faaliyetlerinin talep kaynaklı güçlenmeye işaret etmesi, ülke ekonomisine yönelik güveni kısmen desteklerken varlık fiyatlamalarında öne çıkıyor.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan'ın artık Rusya'dan petrol alımını durdurduğunu ve bu ülkeye uygulanan gümrük vergisini yüzde 18'e düşüreceklerini, Hindistan'ın ise buna karşılık ABD'ye uyguladığı gümrük vergilerini sıfıra indireceğini açıkladı.

Yurt içinde ise enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon, ocakta aylık bazda yüzde 4,84, yıllık bazda yüzde 30,65 oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.