dask

Erbil'de düzenlenen Türk halk müziği konseri ve Zeybek ekibinin gösterisi ilgi gördü

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 22.11.2025 - 08:41, Güncelleme: 22.11.2025 - 09:21 1153+ kez okundu.
 

Erbil'de düzenlenen Türk halk müziği konseri ve Zeybek ekibinin gösterisi ilgi gördü

Erbil'de düzenlenen Türk halk müziği konseri ve Zeybek ekibinin gösterisi ilgi gördü
ERBİL (AA) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunun katkılarıyla düzenlenen Türk halk müziği konseri ve Zeybek ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü. Erbil Uluslararası Maarif Okulları Konferans Salonu'nda kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konsere Erbil Başkonsolosu Erman Topçu'nun yanı sıra Türk misyon temsilcileri, diplomatlar, iş insanları ile yerel yetkililer ve Erbil halkı katıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen konserde Kuytular Müzik Grubu, Türk halk müziği parçalarını seslendirdi, Zeybek ekibi de gösteri sundu. Yoğun katılımın olduğu programda izleyicilerin bir kısmı ayakta izlerken bazı katılımcılar müzik eşliğinde halay çekti. Başkonsolos Topçu, yaptığı açıklamada, Kuytular Müzik Grubu'nun Anadolu'dan, Rumeli'den, Balkanlardan, Kerkük'ten ve Erbil'den türküler seslendirdiğini belirterek, "Adeta Anadolu'yu Erbil'de yaşattılar. Türkülerimizle beraber ülkemizi, milletimizi bir kez daha Erbil’de hissettik." dedi. Topçu, önceki konserde caz müziği dinletisi yapıldığını hatırlatarak, kültür sanat çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Erbil'de düzenlenen Türk halk müziği konseri ve Zeybek ekibinin gösterisi ilgi gördü

ERBİL (AA) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunun katkılarıyla düzenlenen Türk halk müziği konseri ve Zeybek ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü.

Erbil Uluslararası Maarif Okulları Konferans Salonu'nda kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konsere Erbil Başkonsolosu Erman Topçu'nun yanı sıra Türk misyon temsilcileri, diplomatlar, iş insanları ile yerel yetkililer ve Erbil halkı katıldı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen konserde Kuytular Müzik Grubu, Türk halk müziği parçalarını seslendirdi, Zeybek ekibi de gösteri sundu.

Yoğun katılımın olduğu programda izleyicilerin bir kısmı ayakta izlerken bazı katılımcılar müzik eşliğinde halay çekti.

Başkonsolos Topçu, yaptığı açıklamada, Kuytular Müzik Grubu'nun Anadolu'dan, Rumeli'den, Balkanlardan, Kerkük'ten ve Erbil'den türküler seslendirdiğini belirterek, "Adeta Anadolu'yu Erbil'de yaşattılar. Türkülerimizle beraber ülkemizi, milletimizi bir kez daha Erbil’de hissettik." dedi.

Topçu, önceki konserde caz müziği dinletisi yapıldığını hatırlatarak, kültür sanat çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.