dask

Fransa'da öğretmenler, 2026 kontenjanlarının azaltılmasına karşı greve gidecek

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 31.03.2026 - 11:11, Güncelleme: 31.03.2026 - 11:35 537 kez okundu.
 

Fransa'da öğretmenler, 2026 kontenjanlarının azaltılmasına karşı greve gidecek

Fransa'da öğretmenler, 2026 kontenjanlarının azaltılmasına karşı greve gidecek
ANKARA (AA) - Fransa'da öğretmenlerin, hükümetin 2026 kontenjanlarını azaltma kararına karşı greve gitmesi bekleniyor. Ulusal basında yer alan haberlere göre, FSU, UNSA, CFDT ve CGT sendikalarının çağrısı ile öğretmenler hükümetin kontenjan azaltma kararına karşı harekete geçecek. Öğretmenlerin Gironde, Aude, Yvelines departmanlarının yanı sıra başkent Paris'te de hükümetin 2026 yılı kontenjanlarını 4 bin kişi azaltmasını protesto için greve gitmesi planlanıyor. Sendikalar, hafta boyu sürecek eylemlere katılımın yüzde 30 civarında olacağını tahmin ediyor. Eğitim Bakanı Edouard Geffray, kontenjanları azaltma kararına "demografik düşüşü" gerekçe gösterirken, sendikalar bunun eğitime ayrılan kaynakların azaltılması için bir "bahane" olarak kullanıldığını savunuyor.
Fransa'da öğretmenler, 2026 kontenjanlarının azaltılmasına karşı greve gidecek

ANKARA (AA) - Fransa'da öğretmenlerin, hükümetin 2026 kontenjanlarını azaltma kararına karşı greve gitmesi bekleniyor.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, FSU, UNSA, CFDT ve CGT sendikalarının çağrısı ile öğretmenler hükümetin kontenjan azaltma kararına karşı harekete geçecek.

Öğretmenlerin Gironde, Aude, Yvelines departmanlarının yanı sıra başkent Paris'te de hükümetin 2026 yılı kontenjanlarını 4 bin kişi azaltmasını protesto için greve gitmesi planlanıyor.

Sendikalar, hafta boyu sürecek eylemlere katılımın yüzde 30 civarında olacağını tahmin ediyor.

Eğitim Bakanı Edouard Geffray, kontenjanları azaltma kararına "demografik düşüşü" gerekçe gösterirken, sendikalar bunun eğitime ayrılan kaynakların azaltılması için bir "bahane" olarak kullanıldığını savunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.