dask

İran'da "savunma sanayisine ilişkin bilgileri düşmanlara ilettiği" iddiasıyla bir kişi tutuklandı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 15.04.2026 - 16:09, Güncelleme: 15.04.2026 - 16:21 255 kez okundu.
 

İran'da "savunma sanayisine ilişkin bilgileri düşmanlara ilettiği" iddiasıyla bir kişi tutuklandı

İran'da "savunma sanayisine ilişkin bilgileri düşmanlara ilettiği" iddiasıyla bir kişi tutuklandı
ANKARA (AA) - İran'ın Kazvin eyaletinde, "düşman ülkelerdeki bir casus şebekesine bağlı bir kişiyle sürekli iletişim kurduğu ve hassas yerler ile savunma sanayisine ilişkin bilgi gönderdiği" iddiasıyla bir kişinin tutuklandığı belirtildi. İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in Kazvin Emniyet Müdürlüğüne dayandırdığı haberinde, ABD-İsrail'in saldırıları sırasında Elburz Organize Sanayi bölgesindeki bir üretim şirketi hakkında yabancı bir istihbarat teşkilatına bilgi gönderen bir kişinin tutuklandığı ifade edildi. Haberde, tutuklanan kişinin "düşman ülkelerdeki bir casus şebekesine bağlı bir kişiyle sürekli iletişim kurduğunun tespit edildiği ve ifadesinde düşman şebekelerle sosyal ağlar aracılığıyla iletişime geçtiğini ve hassas yerler hakkında bilgi gönderdiğini" itiraf ettiği öne sürüldü.
İran'da "savunma sanayisine ilişkin bilgileri düşmanlara ilettiği" iddiasıyla bir kişi tutuklandı

ANKARA (AA) - İran'ın Kazvin eyaletinde, "düşman ülkelerdeki bir casus şebekesine bağlı bir kişiyle sürekli iletişim kurduğu ve hassas yerler ile savunma sanayisine ilişkin bilgi gönderdiği" iddiasıyla bir kişinin tutuklandığı belirtildi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in Kazvin Emniyet Müdürlüğüne dayandırdığı haberinde, ABD-İsrail'in saldırıları sırasında Elburz Organize Sanayi bölgesindeki bir üretim şirketi hakkında yabancı bir istihbarat teşkilatına bilgi gönderen bir kişinin tutuklandığı ifade edildi.

Haberde, tutuklanan kişinin "düşman ülkelerdeki bir casus şebekesine bağlı bir kişiyle sürekli iletişim kurduğunun tespit edildiği ve ifadesinde düşman şebekelerle sosyal ağlar aracılığıyla iletişime geçtiğini ve hassas yerler hakkında bilgi gönderdiğini" itiraf ettiği öne sürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.