dask

Kolombiya, Venezuela hükümeti ile muhalefetin yeniden diyaloğa başlayacağını açıkladı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 12.10.2023 - 10:23, Güncelleme: 12.10.2023 - 10:27 1104+ kez okundu.
 

Kolombiya, Venezuela hükümeti ile muhalefetin yeniden diyaloğa başlayacağını açıkladı

Kolombiya, Venezuela hükümeti ile muhalefetin yeniden diyaloğa başlayacağını açıkladı
BOGOTA (AA) - Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Venezuela'da iktidar partisi ile muhalefet arasındaki müzakerelerin yeniden başlayacağını duyurdu. Petro, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, Venezuela'da hükümet ile muhalefetin "siyasi ve ekonomik krize" çözüm bulunması amacıyla yeniden bir araya geleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Petro, "Venezuela hükümeti ile muhalefet arasında yeniden başlayacak diyalog görüşmelerini memnuniyetle karşılıyorum. Venezuela'ya uygulanan ekonomik ablukanın kaldırılması, hem halkın refahını iyileştirir hem de ABD'ye giden göçmen akışının önünü keser." ifadelerini kullandı. Taraflar arasındaki müzakereler vesilesiyle tüm Venezuelalı politik aktörler için "özgür, şeffaf ve adil" seçimlerin belirlenmesi gerektiğini dile getiren Petro, Kolombiya olarak bu sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Dün katıldığı programda konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise muhalefet ile diyaloğu desteklediklerini ifade ederek ancak ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılması gerektiğinin altını çizmişti. Petro, 7 Ağustos'ta iktidara gelmesinden bu yana mevkidaşı Maduro ile birçok kez bir araya gelmiş ve muhalefet ile iktidar arasında muhtemel müzakereleri desteklediğini söylemişti. Venezuela'da iktidar ile muhalefet arasında en son Kasım 2022'de Meksika'nın ev sahipliğinde toplantı düzenlenmiş ancak çok az ilerleme katedilmişti.
Kolombiya, Venezuela hükümeti ile muhalefetin yeniden diyaloğa başlayacağını açıkladı

BOGOTA (AA) - Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Venezuela'da iktidar partisi ile muhalefet arasındaki müzakerelerin yeniden başlayacağını duyurdu.

Petro, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, Venezuela'da hükümet ile muhalefetin "siyasi ve ekonomik krize" çözüm bulunması amacıyla yeniden bir araya geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Petro, "Venezuela hükümeti ile muhalefet arasında yeniden başlayacak diyalog görüşmelerini memnuniyetle karşılıyorum. Venezuela'ya uygulanan ekonomik ablukanın kaldırılması, hem halkın refahını iyileştirir hem de ABD'ye giden göçmen akışının önünü keser." ifadelerini kullandı.

Taraflar arasındaki müzakereler vesilesiyle tüm Venezuelalı politik aktörler için "özgür, şeffaf ve adil" seçimlerin belirlenmesi gerektiğini dile getiren Petro, Kolombiya olarak bu sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Dün katıldığı programda konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise muhalefet ile diyaloğu desteklediklerini ifade ederek ancak ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılması gerektiğinin altını çizmişti.

Petro, 7 Ağustos'ta iktidara gelmesinden bu yana mevkidaşı Maduro ile birçok kez bir araya gelmiş ve muhalefet ile iktidar arasında muhtemel müzakereleri desteklediğini söylemişti.

Venezuela'da iktidar ile muhalefet arasında en son Kasım 2022'de Meksika'nın ev sahipliğinde toplantı düzenlenmiş ancak çok az ilerleme katedilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.