dask

Malazgirt'te "zimem defteri" geleneği yaşatılıyor

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 11.03.2026 - 13:16, Güncelleme: 11.03.2026 - 13:29 65 kez okundu.
 

Malazgirt'te "zimem defteri" geleneği yaşatılıyor

Malazgirt'te "zimem defteri" geleneği yaşatılıyor
MUŞ (AA) - Muş'un Malazgirt ilçesinde Osmanlı'dan gelen "zimem defteri" geleneği kapsamında bazı vatandaşların bakkaldaki borçları kapatıldı. Ankara'da görevli polis memuru Mustafa Şahin, Osmanlı döneminde varlıklı kişilerin, borçlu ile borcu ödeyenin birbirini görmediği yardımlaşma usulü olan "zimem defteri" geleneğini yaşattı. Bu kapsamda, ilçedeki bir esnafla iletişime geçen Şahin, bakkalda biriken veresiye borçları ödedi. Bakkal işletmecisi Osman Uğurbaş, yardımdan dolayı duygulandığını söyledi. Zimem defteri geleneğinin yaşatılmasının önemine değinen Uğurbaş, "Yaklaşık 30 yıldır bakkal işletiyorum. Zaman zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız veresiye alışveriş yapıyor. Mustafa Şahin kardeşimiz, ramazanda bize ulaştı ve zimem defterindeki bazı borçları kapatmak istediğini söyledi. Gerçekten çok anlamlı ve güzel bir davranış. Allah kendisinden razı olsun." dedi. Borcu kapatılan Saddam Gezer de "Ramazan ayında böyle bir iyilikle karşılaşmak bizi çok duygulandırdı. Borçlarımızın kapatıldığını öğrenince gerçekten çok mutlu olduk. Bu iyiliği yapandan Allah razı olsun." diye konuştu.
Malazgirt'te "zimem defteri" geleneği yaşatılıyor

MUŞ (AA) - Muş'un Malazgirt ilçesinde Osmanlı'dan gelen "zimem defteri" geleneği kapsamında bazı vatandaşların bakkaldaki borçları kapatıldı.

Ankara'da görevli polis memuru Mustafa Şahin, Osmanlı döneminde varlıklı kişilerin, borçlu ile borcu ödeyenin birbirini görmediği yardımlaşma usulü olan "zimem defteri" geleneğini yaşattı.

Bu kapsamda, ilçedeki bir esnafla iletişime geçen Şahin, bakkalda biriken veresiye borçları ödedi.

Bakkal işletmecisi Osman Uğurbaş, yardımdan dolayı duygulandığını söyledi.

Zimem defteri geleneğinin yaşatılmasının önemine değinen Uğurbaş, "Yaklaşık 30 yıldır bakkal işletiyorum. Zaman zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız veresiye alışveriş yapıyor. Mustafa Şahin kardeşimiz, ramazanda bize ulaştı ve zimem defterindeki bazı borçları kapatmak istediğini söyledi. Gerçekten çok anlamlı ve güzel bir davranış. Allah kendisinden razı olsun." dedi.

Borcu kapatılan Saddam Gezer de "Ramazan ayında böyle bir iyilikle karşılaşmak bizi çok duygulandırdı. Borçlarımızın kapatıldığını öğrenince gerçekten çok mutlu olduk. Bu iyiliği yapandan Allah razı olsun." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.