dask

Tayland Kralı Vajiralongkorn'un annesi Kraliçe Sirikit, 93 yaşında hayatını kaybetti

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 25.10.2025 - 10:55, Güncelleme: 25.10.2025 - 11:04 764+ kez okundu.
 

Tayland Kralı Vajiralongkorn'un annesi Kraliçe Sirikit, 93 yaşında hayatını kaybetti

Tayland Kralı Vajiralongkorn'un annesi Kraliçe Sirikit, 93 yaşında hayatını kaybetti
BANGKOK (AA) - Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un annesi eski Kraliçe Sirikit'in 93 yaşında yaşamını yitirdiği bildirildi. Kraliyet Hane Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kraliçe Sirikit ülkenin başkenti Bangkok'taki bir hastanede vefat etti. Açıklamada, 93 yaşındaki Kraliçe'nin 17 Ekim'de enfeksiyon tanısı aldığı belirtilirken, tüm çabalara rağmen durumunun düzelmediği aktarıldı. Oğlu Vajiralongkorn'un en yüksek onurlu cenaze töreninin yapılmasını emrettiği, Kral'ın ayrıca kraliyet ailesi üyeleri ile kraliyet hizmetlilerine bir yıl boyunca yas tutmaları talimatını verdiği kaydedildi. Tayland Başbakanı Anutin Charnvirakul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Sirikit'in vefatının "ülke için büyük bir kayıp" olduğunu belirtti. Ulusal bayrağın 30 gün boyunca tüm devlet kurumlarında yarıya indirileceğini aktaran Başbakan, devlet memurlarının bir yıl boyunca yas tutacağını ifade etti. Bangkok Post gazetesinin haberine göre, Anutin, Malezya'da düzenlenecek ASEAN zirvesine katılmak üzere yapacağı seyahati Kraliçe Sirikit'in vefatı dolayısıyla iptal etti.
Tayland Kralı Vajiralongkorn'un annesi Kraliçe Sirikit, 93 yaşında hayatını kaybetti

BANGKOK (AA) - Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un annesi eski Kraliçe Sirikit'in 93 yaşında yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kraliyet Hane Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kraliçe Sirikit ülkenin başkenti Bangkok'taki bir hastanede vefat etti.

Açıklamada, 93 yaşındaki Kraliçe'nin 17 Ekim'de enfeksiyon tanısı aldığı belirtilirken, tüm çabalara rağmen durumunun düzelmediği aktarıldı.

Oğlu Vajiralongkorn'un en yüksek onurlu cenaze töreninin yapılmasını emrettiği, Kral'ın ayrıca kraliyet ailesi üyeleri ile kraliyet hizmetlilerine bir yıl boyunca yas tutmaları talimatını verdiği kaydedildi.

Tayland Başbakanı Anutin Charnvirakul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Sirikit'in vefatının "ülke için büyük bir kayıp" olduğunu belirtti. Ulusal bayrağın 30 gün boyunca tüm devlet kurumlarında yarıya indirileceğini aktaran Başbakan, devlet memurlarının bir yıl boyunca yas tutacağını ifade etti.

Bangkok Post gazetesinin haberine göre, Anutin, Malezya'da düzenlenecek ASEAN zirvesine katılmak üzere yapacağı seyahati Kraliçe Sirikit'in vefatı dolayısıyla iptal etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.