dask

Rapor: Fransa'da öğrenci sayısı 2035'e kadar 1,7 milyon azalabilir

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 08.04.2026 - 14:41, Güncelleme: 08.04.2026 - 15:15 88 kez okundu.
 

Rapor: Fransa'da öğrenci sayısı 2035'e kadar 1,7 milyon azalabilir

Rapor: Fransa'da öğrenci sayısı 2035'e kadar 1,7 milyon azalabilir
ANKARA (AA) - Fransa Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde 9 yılda öğrenci sayısının yaklaşık 1,7 milyon azalabileceğini açıkladı. Yerel medyadaki haberlere göre, Fransa Eğitim Bakanlığının yayımladığı planlama raporunda, ülkedeki öğrenci sayısının gelecek yıllardaki durumu hakkında değerlendirmelere yer verildi. Ülkede, 2035'e kadar öğrenci sayısının yaklaşık 1,7 milyonuna denk gelen yüzde 15'inin azalacağı tahmin edilen raporda, bu azalmanın temel sebebinin demografik değişiklik olduğu kaydedildi. Raporda, Fransa'da geçen yıl 645 bin bebeğin doğduğu aktarılarak, doğum oranlarının bir önceki yıla kıyasla yüzde 2,1; 2010 yılına kıyasla da yüzde 24 düştüğü belirtildi. Eğitim Bakanı Edouard Geffray, raporla ilgili basına verdiği demeçte, tüm eğitim sisteminin öğrenci sayısındaki azalmadan etkileneceğini ve bu durumun bölgesel eğitim imkanlarının uzun vadede yeniden düşünülmesini gerekli kılacağını vurguladı. Geffray, Paris'te 9 yılda öğrenci sayısının 3'te 1 oranında azalacağını sözlerine ekledi.
Rapor: Fransa'da öğrenci sayısı 2035'e kadar 1,7 milyon azalabilir

ANKARA (AA) - Fransa Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde 9 yılda öğrenci sayısının yaklaşık 1,7 milyon azalabileceğini açıkladı.

Yerel medyadaki haberlere göre, Fransa Eğitim Bakanlığının yayımladığı planlama raporunda, ülkedeki öğrenci sayısının gelecek yıllardaki durumu hakkında değerlendirmelere yer verildi.

Ülkede, 2035'e kadar öğrenci sayısının yaklaşık 1,7 milyonuna denk gelen yüzde 15'inin azalacağı tahmin edilen raporda, bu azalmanın temel sebebinin demografik değişiklik olduğu kaydedildi.

Raporda, Fransa'da geçen yıl 645 bin bebeğin doğduğu aktarılarak, doğum oranlarının bir önceki yıla kıyasla yüzde 2,1; 2010 yılına kıyasla da yüzde 24 düştüğü belirtildi.

Eğitim Bakanı Edouard Geffray, raporla ilgili basına verdiği demeçte, tüm eğitim sisteminin öğrenci sayısındaki azalmadan etkileneceğini ve bu durumun bölgesel eğitim imkanlarının uzun vadede yeniden düşünülmesini gerekli kılacağını vurguladı.

Geffray, Paris'te 9 yılda öğrenci sayısının 3'te 1 oranında azalacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.