dask

Van'da tarihin izlerini taşıyan cami öğrencileri ağırlıyor

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 11.03.2026 - 11:09, Güncelleme: 11.03.2026 - 11:40 51 kez okundu.
 

Van'da tarihin izlerini taşıyan cami öğrencileri ağırlıyor

- Van Kalesi'nin eteklerindeki Hüsrev Paşa Camisi ve Külliyesi'ne gelen öğrenciler hem ramazanın maneviyatını yaşıyor hem de yerleşkenin tarihiyle ilgili bilgi alıyor - Hüsrev Paşa Camisi imamı ve hattat Ahmet Hüsrev Koyuncu: - "Burada birlikte ilahiler söylüyoruz. Çocukların sevinçlerini görüyoruz. Camiler her zaman çocukların sesleriyle şenlensin"
VAN (AA) - NEVZAT UMUT UZEL - Van'da "Maarifin Kalbinde Ramazan" temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında öğrenciler, ramazanın maneviyatını, tarihin izlerini taşıyan Hüsrev Paşa Camisi ve Külliyesi'nde yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen ramazan etkinlikleri çerçevesinde, Van'da öğrencilerin paylaşma bilincinin artırılması, yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendirilmesi, birlik ruhu, adalet, merhamet, vatanseverlik gibi milli ve manevi değerlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Renkli etkinliklerin düzenlendiği okullardaki anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Van Kalesi eteklerinde bulunan ve birçok medeniyetin izlerini taşıyan Hüsrev Paşa Camisi ve Külliyesi'ne geliyor. Ramazanın maneviyatını tarihi camide yaşayan öğrencilere, imam ve hattat Ahmet Hüsrev Koyuncu tarafından ramazanın önemi ve yerleşkenin tarihi hakkında bilgi aktarılıyor. - "Camiler her zaman çocukların sesleriyle neşelensin" Koyuncu, AA muhabirine, ramazan boyunca çocukları camide ağırladıklarını söyledi. Çocukların ramazanı dolu dolu geçirdiğini belirten Koyuncu, "Ramazan boyunca hiç durmadık. Çocuklarla ilgileniyoruz. Çocukları çok seviyoruz, onlar da bizi seviyor. Çocuklar gerçekten camiyi seviyor. Burada saygıyı, dua etmeyi, ailesine ve öğretmenine nasıl saygılı davranacağını sevinçli bir şekilde öğreniyorlar." dedi. Çocukların camide kaliteli zaman geçirdiğini dile getiren Koyuncu, şunları kaydetti: "Camide çocuklara Peygamber efendimizden örnekler veriyoruz. Bir konuyu anlatacağımız zaman tatlı dille ve eğlendirerek anlatıyoruz. Burada birlikte ilahiler söylüyoruz. Çocukların sevinçlerini görüyoruz. Camiler her zaman çocukların sesleriyle şenlensin. Şu an camimiz çok güzel çünkü çocuklarımızın sesleri var." Öğrencilerden Zeynep Asrın ise "Evde sevdiğim ilahiyi açıyorum, söylüyorum. Daha önce camiye gitmiştim fakat bu camiye hiç gelmemiştim. Bu camiyi çok sevdim. Burada çok güzel zaman geçiriyoruz. Arkadaşlarımla cami ve buradaki tarih hakkında bilgiler edindik." diye konuştu.
- Van Kalesi'nin eteklerindeki Hüsrev Paşa Camisi ve Külliyesi'ne gelen öğrenciler hem ramazanın maneviyatını yaşıyor hem de yerleşkenin tarihiyle ilgili bilgi alıyor - Hüsrev Paşa Camisi imamı ve hattat Ahmet Hüsrev Koyuncu: - "Burada birlikte ilahiler söylüyoruz. Çocukların sevinçlerini görüyoruz. Camiler her zaman çocukların sesleriyle şenlensin"

VAN (AA) - NEVZAT UMUT UZEL - Van'da "Maarifin Kalbinde Ramazan" temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında öğrenciler, ramazanın maneviyatını, tarihin izlerini taşıyan Hüsrev Paşa Camisi ve Külliyesi'nde yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen ramazan etkinlikleri çerçevesinde, Van'da öğrencilerin paylaşma bilincinin artırılması, yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendirilmesi, birlik ruhu, adalet, merhamet, vatanseverlik gibi milli ve manevi değerlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Renkli etkinliklerin düzenlendiği okullardaki anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Van Kalesi eteklerinde bulunan ve birçok medeniyetin izlerini taşıyan Hüsrev Paşa Camisi ve Külliyesi'ne geliyor.

Ramazanın maneviyatını tarihi camide yaşayan öğrencilere, imam ve hattat Ahmet Hüsrev Koyuncu tarafından ramazanın önemi ve yerleşkenin tarihi hakkında bilgi aktarılıyor.

- "Camiler her zaman çocukların sesleriyle neşelensin"

Koyuncu, AA muhabirine, ramazan boyunca çocukları camide ağırladıklarını söyledi.

Çocukların ramazanı dolu dolu geçirdiğini belirten Koyuncu, "Ramazan boyunca hiç durmadık. Çocuklarla ilgileniyoruz. Çocukları çok seviyoruz, onlar da bizi seviyor. Çocuklar gerçekten camiyi seviyor. Burada saygıyı, dua etmeyi, ailesine ve öğretmenine nasıl saygılı davranacağını sevinçli bir şekilde öğreniyorlar." dedi.

Çocukların camide kaliteli zaman geçirdiğini dile getiren Koyuncu, şunları kaydetti:

"Camide çocuklara Peygamber efendimizden örnekler veriyoruz. Bir konuyu anlatacağımız zaman tatlı dille ve eğlendirerek anlatıyoruz. Burada birlikte ilahiler söylüyoruz. Çocukların sevinçlerini görüyoruz. Camiler her zaman çocukların sesleriyle şenlensin. Şu an camimiz çok güzel çünkü çocuklarımızın sesleri var."

Öğrencilerden Zeynep Asrın ise "Evde sevdiğim ilahiyi açıyorum, söylüyorum. Daha önce camiye gitmiştim fakat bu camiye hiç gelmemiştim. Bu camiyi çok sevdim. Burada çok güzel zaman geçiriyoruz. Arkadaşlarımla cami ve buradaki tarih hakkında bilgiler edindik." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.